Ipomoea indica
La fotografia següent està feta a la regió de Pontevedra. Es tracta d’una Ipomoea indica que creixia sobre un mur i un pal de telèfons. Forma part de la família Convolvulaceae, igual que les campanetes que podem trobar als horts. Té unes boniques flors acampanades, amb els petals soldats, d’un blau intens al matí, tornant-se més lilaci a mesura que avança el dia i enrotllant-se a vegades al capvespre, pel que he pogut observar. Les fulles, trilobulades, sòn d´un verd fosc. Les tiges presenten extrems volubles que s’enfilen i llisquen sobre murs i teulades. Originària d’Amèrica, colonitza indrets antropitzats mostrant un comportament invasor.
Ipomoea indica, Arbo, Pontevedra, juliol de 2008
Nota:
Sinònim = I. acuminata
Enllaços:
Ei hola, en tinc una pila esperant al disc dur. A veure si tinc temps i m’hi poso 🙂
Albert perque no fas una especia d’enciclopedia grafica de la flora d’Andorra? Dic grafica perque podria ser un mapa d’Andorra amb les diferents especies que es poden trobar segons la zona i etc…
T’ho passaries teta, no?
Suposo que de ganes ho faries, pero el temps…
Ja ho estic veient, m’ha vingut al cap un disseny collonudíssim. Ja t’ho explicaré!
Hola Fernando, estoy muy contento de que os haya gustado el valle. En donde visteis las marmotas creo que debe de ser debajo del Coll de la Maiana, allí suele haver. I justo antes está el bosque d’Estall Serrer que siempre me ha fascinado.
Al dia siguiente entrasteis en el valle de Perafita, que tambien forma parte junto con el de Claror y Madriu de la declaracion de la Unesco de Patrimonio de la Humanidad. Quizas en nuevas ocasiones quieras visitar los pendientes ferruginosos de Claror, o subir a la Tossa del Braibal, observando l’estany Blau y llegando a l’estany Forcat, o ascender al pic de la Portelleta… Hay tanto por ver! Ya nos contarás. Un saludo.
Hola, pues si quieres puedes enviar alguna foto, aunque ultimamente no escribo demasiado. Tengo que mirar de sacar tiempo de debajo de las piedras, a ver si da resultado 🙂 Ahora voy a colgar el anuncio de unas actividades.
Por cierto, podrias hacerte tu propia web i publicar en ella las fotos, ya te ayudaria a determinar las especies si quieres.