Bosc del Ròdol – L’estany

   Després de dinar, vam emprendre de nou el camí, deixant darrera nostre el refugi. Travessant els herbassars hom topa amb varis rierols que cal travessar. Entre les pedres es fàcil trobar algues i insectes aquàtics, l’aigua és neta. Davant nostre s’aixeca el relleu, cobert d’abarsets i pi negre. Seguim pel prat, a la dreta, per topar-nos amb unes molleres que l’estiu a eixugat. Des d’aquí veiem la capçalera de Claror. Avui no és el nostre destí. Retrobem un rierol gairebé inexistent més amunt de les molleres, el resseguim un pas rere l’altre, remuntant el pendent amb el sol gairebé ja a l’esquena.

   Mica mica, la pujada s’acaba. Es en aquest moment quant dirigim la nostra mirada sobre la làmina d’aigua que s’extén davant nostre. L’estany de la Nou és com una petita joia, que s’amaga darrera el bosc de pi negre, enlluernant el caminant. El bosc n’envolta una part, mentre els hidròfits creixen als seus marges, alguns flotant en superfície empesos per l’aigua, d’altres drets, emergint al vent.

2889-77179
Estany de la Nou

6 comments so far

 1. KGUN10 on

  I una pregunta, que tal l’hidrofit que vas recollir?

 2. Albert on

  Així que encara t’en recordes de la planta que vaig recollir de la vora de l’estany? En el seu habitat l’aigua està en superficie entre 10ºC 15ºC. En el meu aquari la temperatura oscil·la actualment entorn als 19ºC. A més, en el moment en que vaig agafar la planta, aquesta ja estava arrivant al flnal del seu cicle anual.
  El canvi que va experimentar doncs la planta deuria haver estat brutal, malgrat aixó ha tret un brot i ja veurem com evoluciona. Ja posaré un article al bloc amb l’especie de que es tracta i alguna de les imatges de la planta tal com es troben a l’estany.

 3. Xiruquero-kumbaià on

  Albert,
  com que he “descobert” fa poc el teu bloc, que començo a seguir amb regularitat, he vist que probablement podràs aclarir-me el dubte que tinc sobre un arbust. He posat dues fotografies al meu bloc.
  Potser serà una pregunta massa fàcil, però com que no ho sé, pregunto.
  Gràcies

 4. Albert on

  Hola, gràcies per la visita, ja em passaré jo també pel teu bloc de tant en tant. He vist les imatges i no et se dir que és, tampoc soc un expert en la materia 🙂 Aquesta planta em sona però no recordo si l’he vist mai a Andorra. M’ha fet pensar en unes de semblants que vaig veure a Gal·lícia aquest estiu.

 5. Albert on

  Jo el que faria es anar a una biblioteca i consultar una guia de plantes de la zona de Barcelona, o de Collserola, que al ser un parc segur que n’hi ha, i anar mirant. Per cert, em sembla que no és pas cap arbust, no sembla ni perenne ni amb tiges llenyoses, llavors si el busques en una guia d’arbustos, no el trobaràs.
  Com bé dius en les obres botàniques de classificació es dona molta importància a la flor, i es que es un element que permet identificar molt bé el vegetal. En qualsevol cas, com et deia, amb una guia de plantes de la zona, tenint en compte que te trets molt característics com el color de les tiges, els fruits estriats i morats distribuïts en grapes, l’hauries de poder classificar còmodament.
  Si al final no ho trobes, posa un comentari per aquí i ho consultaré en alguna de les guies botàniques de la biblioteca de l’escola.

 6. KGUN10 on

  Doncs si Sr. m’enrecordo prou be de la planta que vas recollir, a veure quan publiques algunes fotos 🙂


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: