Bosc del Ròdol II

   Una estona desprès de passar les bordes d’Entremesaigües, deixem a la nostra esquerra el camí i ens endinsem pendent amunt dins el bosc del Ròdol. Ombrívol, compta entre els seus habitants grans avets barrejats amb pins.

   La pujada és continua, però gens monòtona. Anem trobant gairebé a cada passa elements que criden la nostra atenció. Els líquens, diversos tant en colors, formes i dimensions ens aguaiten enfilats en alguna branca o bé reposant al terra, tal com les molses i falgueres atapeint el rocam de l’indret. La llum es filtra entre els arbres, il·lumina les textures rebregades de les fibres d’alguns troncs, descobreix petites tarteres aquí i allà, com graons interminables cap a ves a saber on. Més amunt, el sonor treball d’un picot acapara la nostra atenció, el busquem, sortejant el sotabosc, escrutant les capçades, com perseguint quelcom que s’esvaeix en ser-hi a prop.

   Acabada la pujada, seguim el nostre camí travessant un bosc de pins. Molts estan morts, víctimes en el passat d’alguna malaltia, resistint pluja, neu i vent, com si d’una antiga flota es tractés, esperant en el silenci. Uns passos enllà el bosc es tanca, les capçades filtren la llum, una ombra càlida ens envolta.

   El sòl apareix en arribar a l’altre vessant. Som a Perafita, a la llunyania divisem la vall de Claror, banyada en llum, oferint al viatger ses tarteres d’un negre profund escolant-se ingràvides fins desaparèixer sota la verdor de les pastures. A pocs minuts d’aquí el refugi ens espera.

2889-76689
Vall de Perafita, Andorra

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: