Passejada

La passejada de diumenge amb el Manu (a qui agraïm les imatges) ens va permetre capturar algunes instantànies d’especies que personalment trobo impressionants. Sortint de la pista, vorejant el camí que du al Coll Jovell, no es gens rar trobar multitud d’exemplars d’avet. D’escorça cendrosa i fulles de revers recorregut per dues ratlles blanques, l’Abies alba estén la seva ombra sobre el sotabosc.

 

Avet, Abies alba

 

   Sortint de l’obaga, travessant el Coll Jovell, entrem a la solana de Ramio, on no es troba l’avet i creix el pi roig. El color vermellós de la seva escorça profundament clivellada crida l’atenció. Aquí, l’ambient és sec, l’olor dels pins amara l’aire que el visitant respira.

   Algunes plantes troben un medi adequat als petits grapats d’arenes granítiques, entre escletxes de la roca mare. Es tracta aquest cop d’una planta del gènere Sedum, de precioses fulles en forma de goteta d’aigua. Són de fet una mena de dipòsits d’aigua, fent honor al que és habitual en el seu grup, les plantes crasses. Suportant el gel, el sol implacable en aquestes alçades i la dessecació constant pel vent en llocs exposats, aquestes petites grapes de fulles roges creixen a poc a poc, tal com fan les semprevives a pocs passos d’on ens trobem.

 

Sedum sp.

 

No disposo d’imatges d’un petit pi, d’escassos 20 cm d’alçada, que vam observar creixent en una anfractuositat de la mateixa roca, en un sòl no pas més ric que l’anterior. Malgrat el seu poc desenvolupament, no seria estrany que aquell arbre tingués varies dècades d’existència.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: