Galícia II

Dimecres vaig tornar de Galicia, amb un inoblidable sabor, imatges per recordar, un ambient d´una certa verdor animada. Les boires en aproximar-nos de lluny cap a les ries, el primer dia, a les 7 del matí, sortint d´una nit passada al cotxe, veient discorrer inperturbables els cartells amb els kilometratges pendents.

Vaig dir al Sergi que posaria una imatge, a veure si en trio una. Em torna al cap els boscos mixtos, on apareixia gairebé sempre l´eucaliptus, amb els seus rebrots de verd platejat despres d´haver passat un foc, esdevenint amos d´indrets on hi havia potser roures feia uns anys. Em recordo de la llenya, descarregada d´un tractor i col.locada en piles en una mena de celler. Troços de llenya, alguns d´eucaliptus, d´altres de roure, alguns lleugers i per mi desconeguts. Una feina agradable, reconfortant, com la d´unes hormigues preparant-se per l´hivern.

Vam estar a casa del meu cunyat, una casa antiga i acollidora. El poble, Arbo, era tranquil, amb cases fetes de blocs de granit blanc. Vam estar a Vigo i Cangas.

L´aigua era freda, aixi com el vent al damunt del vaixell. La costa atlantica es més freda que la mediterrania. En teoria, els animals que hi visquin seran de forma mes globular i de major tamany que els de mars mes càlids, com ho proven els elements plantonics per exemple. No vaig passar-hi prous dies com per veure fauna local pero m´hagues agradat.

En una casa antiga ens van ensenyar velles fotografies. En una d´elles el germà de la meva novia va reconeixer a la llunyania una cosa que jo hauria d´haver vist: la silhueta dels eucaliptus. Tindré que buscar informacio sobre l´arribada d´aquest arbre a galicia ja que sembla ser per tant molt mes antiga la seva presencia del que creia. Em vaig endur tambè unes plantes del fons d´una font. Les he plantat al meu aquari dins una capsa de gelat a veure si sobreviuen. Ja posaré imatges 😉

2 comments so far

  1. sogas on

    És “lo chungo” de tornar de vacances, haver de triar i organitzar les fotos. De ben segur que n’has de tenir de guapes.
    Ens veiem demà, ok?

  2. Albert on

    Vinga ens veiem demà


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: